KernTalenten

wat is de kerntalenten methode?

Je KernTalenten ontdek je via een uitgebreide digitale vragenlijst. Die brengt je terug naar je kindertijd tussen je 4e en 12e jaar. Je favoriete speelgoed, je allerliefste spelletjes en je interesses als kind zeggen alles over je KernTalenten.  

Een kind wordt niet creatief van het spelen met Lego maar is creatief en speelt daarom zo graag met Lego . Het spelen met Lego spreekt de aard, het potentieel en de intrinsieke motivatie aan om functionele dingen te creëren.  

Dit inzicht dat de kiemen van KernTalenten al door persoonlijke voorkeuren in de kindertijd, de keuze van speelgoed, interesses en (sport) activiteiten worden aangesproken is de eenvoudige maar zeer doeltreffende en revolutionaire sleutel naar de KernTalentenmethode. Een KernTalentenanalyse brengt je karakter (persoonlijkheid of ‘zijn’), én je talenten (potentieel of ‘zullen kunnen mits opleiding en/of oefening’), én je intrinsieke motivatie (de motivatie die vanuit jezelf komt) in kaart op een heel gedetailleerd en genuanceerd niveau. Niet als een 'kleur' type zoals zovele anderen, of geperst in een hokje waar je maar voor een stukje in past. Wel krijg je heel precies en compleet inzicht in wie je bent en kunt worden en wat je wilt. Ook wat jou drijft, wat je waarden zijn en wat je energie geeft of kost, wordt glashelder.  

Lees meer 

voor wie? 

Voor jou!  

De KernTalenenanalyse is voor iedereen die voor het moment staat om een keuze te maken.  

- Je loopt vast in je werk. 

- Je denkt erover een nieuwe carrière aan te boren.  

- Je zit in een burn- of bore-out of hebt het gevoel dat je die nadert en wilt weten waar dit door komt.  

- Je te kijken of je op het juiste spoor zit. Je wilt een nieuwe weg inslaan of misschien overweeg je om voor jezelf te beginnen maar twijfelt of het ondernemerschap wat voor je is.  

- Je werkt samen en wilt graag je collega beter begrijpen en/of samen meer uit de samenwerking of het bedrijf halen . 

Kortom een KernTalentenanalyse geeft veel inzicht in jezelf. Alles wat er in jouw hoofd maalt of waar je al zolang over twijfelt staat straks concreet op papier.  

wat levert het jou op?

Zelfkennis. Zelfinzicht & Zelfvertrouwen  

Een KernTalentenanalyse levert een blauwdruk van jou op!  

Het geeft jouw aard en karakter weer, je potentieel en je intrinsieke motivatie. Dit samen noemen wij een KernTalent. Je sterke KernTalenten weerspiegelen waar je heel veel energie van krijgt en je kleine KernTalenten waar je veel energie door verliest. Je krijgt na de analyse en een diepte-interview een uitgebreid verslag waarin al jouw KernTalenten samen met je diepte-interview beschrijven wie je bent. Het is een heel leven geldig, het is onveranderlijk en altijd toepasbaar voor welke keuze je nu of later komt te staan.  

Je kunt heel je leven lang een beroep doen op dit verslag en je kunt NU al keuzes maken waar je over 25 jaar nog gelukkig mee bent!  

 

in een organisatie 

Misschien kampt jouw organisatie of bedrijf wel met een hoog absenteïsme, veel verloop, mensen met stress- en burn-out symptomen of zelfs gedemotiveerde medewerkers.

Dan weet je dat dit veel geld kost en extra druk legt op collega’s. Wil je daar als bedrijfsleider of HR-professional concreet iets aan doen? En pas je voor het zoveelste dure programma waar je medewerkers niet blij van worden en dat later een verloren investering blijkt? Met de KernTalentenmethode heb je dit probleem niet. In tegendeel. Je krijgt voor eens en altijd zicht op 1. het karakter, 2. de talenten en 3. de motivatie van je medewerkers.  

Je kunt nadien op individueel- en op teamniveau kijken welke rollen en taken het best aansluiten bij de gulden drie-eenheid van Aard + Potentieel + Intrinsieke Motivatie van je medewerkers. HR kan er rekening mee houden voor het strategisch HR-, successie- en doorstromingsbeleid. De leidinggevende begrijpt welke elementen en aanpak gevoelig liggen, wat de ogen van de medewerkers doet stralen en voor welke inhoud ze gemotiveerd zijn en waarom.  

mijn aanpak

Mijn aanpak is erg down to earth, concreet, analytisch, creatief en gericht op jouw doel. Ik houd je de spiegel voor en durf je te confronteren.  

Stap 1. We starten met een intake. Dit kan via Skype, telefonisch of ‘live’ met een goed e kop koffie of thee. Ik vind het erg belangrijk dat je een klik voelt en je het gevoel hebt dat ik je kan helpen je doel te bereiken.  

Stap 2. Ik stuur je een online vragenlijst. Deze vul je in en deze ontvang ik van jou terug. Dit wordt gebruikt als voorbereiding op ons gesprek.  

Stap 3. We plannen een gesprek. In dit gesprek starten we met je vragenlijst. We bespreken jou w antwoorden en ik vertel je wat je KernTalenten zijn en hoe ze op elkaar inspelen zodat je precies weet wie je bent, wat je zou kunnen en wat je zou willen.  

 Stap 4. Bij een KernTalentenanalys hebben we na de feedback een diepte-interview . Tevens koppelen we je analyse aan jouw loopbaan en je levensloop. 

Stap 5. Je ontvangt van mij je uitgebreide verslag en dan heb je tijd dit uitgebreid te lezen en het te laten bezinken. Misschien heb je intussen vragen. Die je altijd kan stellen . We kunnen naar aanleiding van de analyse een nieuwe afspraak plannen voor verdere stappen.  

loopbaan 

Is er iets in jou wat knaagt? Een stemmetje dat je zegt dat je toch misschien wel wilt solliciteren op die ene baan die je op Linked In voorbij ziet komen? Maar je twijfelt: Kan ik het wel? Ben ik wel goed genoeg? Ik heb niet de juiste ervaring of opleiding. Of misschien heb je zoveel gunstige arbeidsvoorwaarden in je huidige baan dat je je gevangen voelt zitten in een gouden kooi, terwijl je er geen energie van krijgt. 

Twijfel over je of je nu op de juiste plek zit? Of heb je het gevoel dat er meer in jou zit maar dat het er niet uitkomt? 

Kom je vaak chagrijnig thuis uit je werk en reageer je kortaf tegen je partner en kinderen? Oke, dan is het hoog tijd dat er actie wordt ondernomen en wij verdere stappen zetten met elkaar! 

Laten we focus aanbrengen en het samen gaan onderzoeken. Belangrijk is de juiste balans tu ssen jou w 'daily business' en wat je echt blij maakt en om inzicht te krijgen in waar jij je je heel ongelukkig bij voelt. Ik begeleid je heel graag bij het kiezen voor die baan waar jij je bed voor uitspringt .  

Meer weten? Benieuwd naar de KernTalentenmethode? Stuur me een e-mail, WhatsApp of bel 0651033443 en we plannen een gratis en vrijblijvende Skype-sessie van 15 minuten in.  

Share on LinkedInShare on Instagram